De tre anlægsbekendtgørelser er godkendt

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen(V) har godkendt tre bekendtgørelser vedrørende elektriske anlæg. Dermed er alle bekendtgørelser som følge af den nye elsikkerhedslov godkendt af ministeren.

De tre bekendtgørelser skal nu udstedes. Det arbejde forventes færdigt fredag den 26. august. Så fra den 26. august kan de tre anlægsbekendtgørelser ses her på elsikkerhedsregler.dk – ligesom de vil være at finde på retsinfo.dk.

- Det er glædeligt, at alle bekendtgørelser i forbindelse med elsikkerhedsloven er godkendt. Det betyder, at branchen nu får tid til at orientere sig i de nye regler, inden de træder i kraft. Og det er meget vigtigt for os, at vi sammen med branchen har god tid til at udbrede kendskabet til de nye regler så  godt og brugervenligt som muligt, siger Lone Saaby, direktør i Sikkerhedsstyrelsen.

Forskellige overgangsbestemmelser

De tre bekendtgørelser træder alle i kraft den 1. juli 2017. Men der er forskellige overgangsbestemmelser:

Bekendtgørelse om sikkerheds ved udførelse af elektriske anlæg træder i kraft 1. juli 2017. Der er en overgangsperiode til og med den 31. december 2018. Det betyder, at man indtil den dato selv kan vælge, om man vil arbejde efter de gamle eller nye regler. Efter 31.december 2018 er det kun reglerne i bekendtgørelsen, der gælder.

Bekendtgørelse om sikkerhed for drift af elektriske anlæg træder i kraft 1. juli 2017. Samarbejdsaftaler der er indgået før den 1. juli 2017 skal senest være ændret den 30. juni 2019.

Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af ikke-elektrisk arbejde i nærheden af elektriske anlæg træder i kraft den 1. juli 2017.